Oglas
· · Komentari: 0

Vaša mačka ispušta čudne zvukove noću? Ovo može biti razlog

Ovo su neki od razloga zašto vaša mačka nije mirna u toku noći

1660821834_kate-stone-matheson-uy5t-CJuIK4-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Oglas

Oni se svode na mjaukanje, predenje, ali i siktanje. Međutim, može biti prilično neugodno kada mačke proizvode čudne zvuke u vreme kada pokušavate da zapete. Zašto one imaju običaj da se čudno oglašavaju noću, odnosno da zvuče kao da plaču? Postoji nekoliko razloga koji objašnjavaju ovakvo ponašanje, a najčešće navodimo u redovima koji slede:

Sindrom kognitivne disfunkcije – Ovaj sindrom najčešće pogađa starije mačke, mada može biti prisutan i kod mlađih. Pamćenje, sposobnost vida, sluha, učenja i svesti može se pogoršati kada mačka oboli od ovog sindroma. Takođe, jedna od nuspojava je i povećanja vokalizacija, koja se javlja zbog anksioznosti koju mačka oseća.

Mačka je u teranju – Ukoliko imate žensku mačku koja nije sterilisana, velike su šanse da će ona proizvoditi noću čudne zvuke, jer je u teranju. Potreba za pronalaženjem partnera u doba parenja je veća od bilo kakve želje da se ispoštuju pravila u kući.

Pročitajte još: Besprekorna tehnika: Snimak MAČKE kako pije vodu nasmejao sve do SUZA (VIDEO)

Mačka je pod stresom – Mnoge stvari mogu dovesti do toga da mačka bude pod stresom i da se vrlo bučno oglašava noću. Preseljenje u novi dom je na vrhu liste stvari koje mačke smatraju stresnima. Promena u rutini na koju je navikla, takođe dovodi do stresa, kao i dovođenje novih ljubimaca u dom.

Ona je gladna ili žedna – Potencijalni, ali i vrlo jednostavno rešiv razlog zbog kog bi se mačka mogla oglašavati noću je taj što je gladna ili žedna. Možda ste zaboravili da joj date poslednji obroku toku dana ili joj niste dali dovoljnu količinu, što može dovesti do glasnog mjaukanja u 2h ujutro.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas