Recept za RESTOVAN KROMPIR: Nekada omiljeno jelo na trepezama sada je zaboravljeno

Kristina LJubisavljević

29. 10. 2022. 000000 13:00

Foto: Pixabay

Krompir je najzastupljeniji je kao prilog, a pomfrit, pire ili pečeni su najpopularniji. Nekada se u Jugoslaviji pravio i restovani krompir koji su obožavale mnoge generacije. Priprema je jednostavna, a sastojci jeftini i ima ih skoro svaka domaćica kod kuće. Može da se jede kao glavno jelo ili kao prilog uz meso, ali i uz podvarak ili uz bilo koji recept sa kiselim kupusom. 

Sastojci: 

  • 800 g krompira
  • 2 crna luka 
  • 6 kašika ulja
  • 1 kašika slatke paprike

Pročitajte još: Isprobajte RECEPT mađarskih kuvara: Punjene PAPRIKE na njihov način - jednan sastojak nikada ne dodaju, a u drugom je TAJNA

Priprema:

Krompir kratko kuvajte, nemojte ostaviti da skroz omekša, a zatim ga ocedite i krupnije isecite. U tiganju zagrejte ulje, pa propržite crni luk isečen na rebarca. Kada on omekša dodajte krompir i posolite i pobiberite. Zatim promešajte, pa pospite slatku papriku. Sipajte malo vode i dobro promešajte, pa kuvajte dok ne ispari i dok krompir ne bude gotov. Povremeno promešajte.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU