Oglas
· · Komentari: 0
KORISNO

Ovo je pet NAJČEŠĆIH GREŠAKA koje pravimo kod KUVANJA SUPE

Nije to samo šerpa vode, povrće i meso.

1606377155_Depositphotos_192692476_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Iako se kuvanje supe čini kao najlakši kulinarski zadatak koji zahteva samo šerpu vode, povrće i meso, skuvati savršenu supu nije tako jednostavno. Prilikom kuvanja mnogi od nas prave neke greške kojih nismo ni svesni.

1. Kuvanje na previsokoj temperaturi 

U želji za što bržim ručkom, većina nas će supu kuvati na maksimumu. U tom slučaju meso bi moglo da bude suvo, a povrće prekuvano. Kako bi iz svih namirnica izvukli najbolje supu je potrebno kuvati na nižoj temperaturi, odnosno krčkati. 

Jačina kuvanja trebala bi da bude takva da se tokom procesa kuvanja na površini svakih nekoliko sekundi pojavi jedan ili dva mehurića.

Pročitajte još: Doručkuj kao kralj, ručaj kao princ, a večeraj kao prosjak - postoji RAZLOG

2. Nedovoljno soli 

Ništa nije toliko bitno kao pravi odnos soli. Dok kuvate supu svakako je, s vremena na vreme, probajte kako bi pogodili tačnu količinu začina. Verujte svojom čulu ukusa radije nego receptu.

3. I voda je dovoljna 

Iako mnogi od nas u supu stavljaju goveđu ili pileću kocku i bez nje supa može da bude savršeno ukusna. Supe napravljene samo od vode s pravim odnosom začina i soli mogu da bude sjajne. 

Kako bi supi pojačali aromu, možete probati s jednim neobičnim začinom koji neki stavljaju. Naime, pred kraj kuvanja dodajte malo kore parmezana za drugačiji ukus. 

Pročitajte još: Pravila za DORUČAK: Kako da dan započnete na najbolji način

4. Prekuvavanje povrća

Foto: Depozit

Iako mnogi odmah na početku kuhanja u lonac zajedno s mesom stave i povrće to je greška koju bi svakako trebali izbjegavati. 

Naime, povrću je potrebno puno manje kuvanja nego mesu, pa ga je potrebno dodavati postepeno u supu, zavisno od toga koliko mu je vremena potrebno da se skuva. 

Odmah na početku možete staviti celer i luk te meso, a poslednjih pola sata dodajte šargarepu i po želji ostalo povrće. 

Pročitajte još: Uvrstite ih u svoj dan ako ste ANKSIOZNI ili nervozni: Namirnice koje će pozitivno delovati

5. Neodgovarajući začini
 
Kako bi poboljšali ukus supe i dali joj drugačiju notu često znamo da eksperimentišemo sa začinima i da pritom preteramo. Premda su oni najbolji način na koji možemo da poboljšamo ukus i izgled supe pri odabiru treba paziti da se ukusi dobro sjedine. 

Pokušajte sa sveže mlevenim biberom, začinskim biljem ili pak malo naribanog parmezana. Odlični dodaci za krem supe su jogurt, kisela pavlaka, a možete probati i sa prženim bundevinim semenkama.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas