Musaka iz BAKINE KUHINJE: Jednostavan recept, a jedan mali detalj će pojačati ukus (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

26. 10. 2022. 000000 11:00

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 300 g mlevenog mesa
  • 50 g suve slanine
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 čena beloga luka
  • 600 g krompira
  • slatka crvena mlevena paprika
  • mleveni biber, ulje, so
  • 3 jaja
  • 200 g kisele pavlake
  • 200 ml mleka

Priprema:

Iseckati luk i slaninu na kockice, pa propržiti. Dodati meso, pa ga propržiti 15 minuta. Dodati papriku, biber, beli luk i začin ili so.

Pročitajte još: Vreme je da isprobate ITALIJANSKI SOMUN neverovatnog ukusa: Sprema se brzo i lako, a nema čekanja ni da testo nadođe (RECEPT/VIDEO)

Tepsiju podmazati, pa pola krompira na krugove poređati u pleh. Staviti meso, pa pokriti ostatkom krompira.

Umutiti jaja sa pavlakom, dodati mleko i preliti. Prema želji možete odozgo da dodate rendan kačkavalj ili listove slanine.

Peći na 200 stepeni C oko 50 minuta da porumeni. Služiti toplo.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU