Brzo i lako napravite kremasti kolač sa ORASIMA I ČOKOLADOM (VIDEO)

Jelena Blažić

27. 10. 2022. 000000 14:00

Foto: Youtube printscreen/Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje ovoga jutra stiže kolač koji se pravi jednostavno i lako.

Pročitajte još: Recept za najukusniji SLAVSKI KOLAČ: Isprobajte proveren način pripreme najbitnijeg jela na TRPEZI

Potrebno je:

2 jaja
12 kašika šećera
12 kašika mleka
3 kašike ulja
2 kašike kakaa
14 kašika brašna
1 prašak za pecivo

Preliv:

700 ml mleka
4 kašike šećera + 1 vanilin šećer
200 gr čokolade
200-250 gr maslaca ili margarina
200 gr ml. oraha
po želji malo ruma
2 kašike kakaa

Priprema:

Umutiti mikserom jaja sa šećerom, dodati mleko, ulje i brašno kakao prašak za  pecivo prosejano i sve izjednačiti. Pleh premazati uljem i posuti brašnom i isipati testo i izravnati. Peći na 200 stepeni 25 minuta. Ohladiti biskvit pa ga izvaditi i preseći na pola da se hladi. 

 

U mleko staviti šečer, vanilu čokoladu i maslac  kao i dve kašike kakaa izmešane sa mlakom vodom. Ostaviti da vri na tihoj vatri 15 minuta pa dodati mlevene orahe i po želji rum. 

Malo prohladiti. Jedan deo biskvita ostaviti u plehu tako da sečeni deo bude odozgo.  Sipati pola fila malo protrestipa staviti drugi deo takođe sa sečenin delom odozgo. Sipati ostatak čokolade. 

Pročitajte još: Musaka iz BAKINE KUHINJE: Jednostavan recept, a jedan mali detalj će pojačati ukus (FOTO/VIDEO)

Možete posuti seckanim orasima ili šlagom kad se potpuno ohladi. 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU