· · Komentari: 0

Brzi kolač: Obradujte najmilije ukusnom poslasticom (RECEPT/VIDEO)

Brzi kolač koji će vas oduševiti

1655619583_kolac.jpg
Foto: YouTube printscreen

Iz bakine kuhinje ovoga jutra stiže kolač kojim ćete oduševiti sve svoje najmilije.

Pročitajte još: Favorit za vrele dane: Sočni i hrskavi BEZE ROLAT sa jagodama (RECEPT/FOTO)

POTREBNO JE:

4 jaja
100 gr šećera
1/2 šolje maslinovog ulja /šolja od 100 gr)
1 šolja brašna
100 gr rogača
2 vanilin šećera
1 prašak za pecivo
2-3 rendane jabuke
Glazura:
100 gr čokolade 
2 kašike ulja

PRIPREMA:

Umutiti belanca sa šećerom dodati prosejano brašno, rogač i prašak za pecivo, ulje, žumanca i na kraju rendane  jabuke. 

Sve lepo lagano izjednačiti sa većom špatulom. Pleh 30x20 cm. premazati uljem  pa posuti brašnom. Višak brašna iz tepsije istresti. Sipati smesu u tepsiju i izravnati a zati protresti  tepsiju da lepo slegne.

 Peći na 200 stepeni C oko 45 min..Pred kraj smanjiti na 180 stepeni. Istopiti čokoladu sa dve kašike ulja izjednačiti i preliti kolač. Može samo prah šečer.  Seći isključivo hladan

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.