Maska za suvu kosu koja ima dva sastojka idealna je za jesenje dane: Namirnice već imate u kuhinji

Kristina LJubisavljević

01. 11. 2022. 000000 17:30

Foto: pixabay

"Uradi sam“ maske za kosu napravljene su od prirodnih sastojaka obogaćenih važnim hranljivim materijama koje obnavljaju kosu i čine je zdravom. Tako možete da uštedite novac i bez dodatne kupovine napravite sami svoj proizvod za kosu.

Pročitajte još: Mnoge žene obožavaju da ovako vežu kosu: Frizerka objašnjava zašto to nikako nije dobro - pronađite drugo rešenje (VIDEO)

Maska od banane i maslinovog ulja

Sastojci:

  • 1 zrela banana
  • 1 kašika maslinovog ulja

Postupak:

Nežno izgnječite bananu. Dodajte maslinovo ulje kako biste dobili kremastu masku. Nanesite masku na celu kosu i stavite da deluje 10-20 minuta. Dobro isperite kosu toplom vodom.

Pročitajte još: Frizer savetuje: Ova frizura će vam dati mlađi izgled, a evo koja tehnika farbanja je idealna ukoliko imate sede

Maslinovo ulje je prirodni emolijens, što znači da sprečava isušivanje. Bogat je oleinskom kiselinom, palmitinskom kiselinom i skvalenom. Tako može da omekša i doda sjaj vašoj kosi. Tradicionalno, banana se koristi u maskama za duboke kondicioniranje zbog svojih hidratantnih svojstava. Masku možete da koristite jednom nedeljno.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU