Oglas
· · Komentari: 0
šminka

Odmah bacite MASKARU ukoliko primetite ove promene: Ima ograničen rok trajanja

Maskara kao i svi proizvodi za šminkanje ima rok trajanja.

1639927476_b8b9f9ee41928cbdb38bb2e15ce4f69451950eae.jpg
Foto: Deposit
Oglas

- Većina kozmetičkih proizvoda je dizajnirana da ostane sveža i stabilna samo u ograničenom vremenskom periodu. Posle toga počinju da se razgrađuju, tako da možda neće delovati dobro, šminka može da promeni boju ili razvije bakterije - objašnjava Džesika Vu, dermatolog i pomoćnik kliničkog profesora dermatologije na Univerzitetu Južne Kalifornije.

Kada su u pitanju proizvodi za oči posebno treba biti obazriv i ne rizikovati. Tako da, ako ste u nedoumici da li proizvod i dalje dobar, najbolje je da ga bacite.

Pročitajte još: Sledite recept lepote manekenke KEJT MOS: NAJJEFTINIJI i najefikasniji BOTOKS koji možete same uraditi

Kada bi trebalo da bacimo maskaru?

Šminka za oči je posebno osjetljiva na bakterije, pa je važno voditi računa o tome koliko dugo treba da koristite proizvode za oči kao što je maskara. 

Maskara se koristi blizu očiju, ona je tečna, tako da ima tendenciju da razvije više bakterija. Takođe maskara generalno ima najkraći rok trajanja od svih kozmetičkih proizvoda, trebalo bi da je promenimo dva do tri meseca nakon otvaranja, piše The List.

Pročitajte još: Saveti koji će vam pomoći da imate miran i kvalitetan san

Ukoliko primetite da maskara čudno miriše ili ako postane malo grudvasta.

Postoje koraci koje možete da preduzmete da zaštitite svoju maskaru i učinite da ona traje duže. Nakon svake upotrebe, uverite se da ste pravilno zatvorili maskaru. Takođe je važno da maskaru nikada ne delite ni sa kim, jer to takođe može da širi bakterije i dovede do infekcije oka.
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas