Idealna za hladne zimske dane: Evo kako da napravite supu sa KNEDLAMA na TRI načina (RECEPT/VIDEO)

Jelena Blažić

04. 11. 2022. 000000 09:00

Foto: Youtube printscreen/Bakina kuhinja

Kako biste se zagrejali tokom zimskih hladnih dana, najbolje rešenje je da pripremite domaću supu sa knedlama po receptu iz bakine kuhinje.

Pročitajte još: Recept za domaće BAJADERE: Napravite omiljnu slavsku POSLASTICU bolje neko ikad

Potrebno je za supu:

1/2 pileta
šargarepa,celer, peršun paštnak
1 manji krompir
1 manji prepečen luk
nekoliko zrna bibera
peršunov list
so začin

Priprema
Knedle za supu 

Prvi način

U tanjir staviti na vrh male kašičice masti (može i ulja) dodati dodati 1 jaje i dobro izjednačiti , dodati 5-6 kašika griza i na vrh noža praška za pecivo izmešati.. Kašičicom vaditi  na vrh kašičice i spustiti u supu. Kuvati 2-3 min. Dodati peršunov list Naša supa je gotova.


Knedle na drugi način:

Umutiti jedno belance dobro u čvrs šne dodati žumance i malo ulja i 4 -5 kašika griza . Sve izjednačiti i vaditi kašičicom.  

Pročitajte još: Doručak koji će vaša deca obožavati: Napravite im sendvič uobliku srca (RECEPT/VIDEO)

Treći način:

Jedno belance umutiti u jako čvrst šne viljuškom, dodavati po malo griza oko 4 kašike ravne  dobro izjednačiti i vaditi kašičicom i spuštati u supu..

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU