NJihovu ćerku svi znamo, ali on se retko pojavljuje u javnosti: Sin JELENE I STEVE ŽIGONA poznati je UMETNIK (FOTO)

Jelena Knežević

04. 11. 2022. 000000 21:30

Foto: Arhiva Novosti

Jelenu Žigon publika najviše pamti po ulozi Jelene u čuvenom serijalu "Žikina dinastija". Pored toga, glumila je u ostvarenjima poput "Prvi građanin male varoši", "Pustolov pred vratima", "Obračun", "Došlo doba da se ljubav proba", "LJubi ljubi al glavu ne gubi", "Idi mi, dođi mi", "Kakav deda takav unuk", "Šta se zgodi kad se ljubav rodi", "Sulude godine", "Kuda plovi ovaj brod" i mnogim drugim.

Dobitnica je nagrade publike "Zlatni prsten" za najbolju glumicu 1961. godine, kao i plakete Jugoslovenske kinoteke za izuzetan doprinos našem filmu 2006. godine.

Pročitajte još: Aca Lukas otkrio: "Za dlaku sam izbegao SMRT, svi su bili izrešatini u tim kolima"

NJen životni saputnik bio je glumac Stevo Žigon, koga je upoznala sa 17 godina, a ljubav između njih se rodila na prvi pogled.

Preminula je u Beogradu 2018. godine. Iza sebe je ostavila brojne uloge i dvoje dece - ćerku Jelenu i sina Nikolu. Jelena je krenula njenim stopama, dok je sin Nikola poznati slikar.

Nikola Žigon rođen je 13. jula 1958. godine u LJubljani, a diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na odseku slikarstvo u klasi profesora Mome Antonovića. Bavio se crtežom. video artom i instalacijom, ali je već 22 godine posvećen slikarstvu.

Pročitajte još: Razlog zbog kog su se posvađale Jelena Janković i Ana Ivanović: Sve se dogodilo zbog teniserkine majke

Proslavio se u Srbiji, ali i u ostatku Evrope -  izlagao je u Parizu, Beogradu, Minhenu i mnogim drugim gradovima. Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije ekskluzivni član Prom galerije u Minhenu od 2002. godine.

Pročitajte još: Neprepoznatljiva: Ksenija Knežević objavila sliku u potpuno prirodnom izdanju bez šminke (FOTO)

NJegov talenat prepoznat je širom zemlje - preko 300 Nikolinih umetničkih dela nalazi se u privatnim kolekcijama, širom Evrope i Amerike, i stalnoj postavci muzeja Wruth u Minhenu.

Opredelio se za život u Beogradu.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU