Eminem otvorio dušu: "Umalo sam umro od predoziranja 2007"

Kristina LJubisavljević

07. 11. 2022. 000000 16:00

Foto: profimedia

Eminem je veliku popularnost stekao je krajem 90-ih godina, 1999. je osvojio i Gremi nagradu za drugi album u karijeri, dok je njegov sledeći album postao je najbrže prodavani u istoriji.

Ipak, i on je dotakao tamna mesta slave, pa je sada iskreno govorio o predoziranju koje se dogodilo 2007. godine. U subotu uveče primljen je u Rokenrol kuću slavnih i rešio da ispriča priča o svojoj borbi protiv zavisnosti, a ćerku Hejli zamolio da ne sluša.

Pročitajte još: Oglasio se Nik Karter iz "Bekstrit bojsa" povodom smrti mlađeg brata: "Iako smo imali komplikovan odnos..." (FOTO)

- Shvatam kakva je čast biti ovde večeras i kakva je privilegija raditi muziku koju volim. Muzika mi je u suštini spasila život… Održaću ovo što je moguće bezbolnije. Verovatno ne bi trebalo da budem ovde večeras iz nekoliko razloga. Umalo sam umro od predoziranja 2007. Morao sam da se zaista izborim i tako sam počastvovan i zahvalan što sam čak u mogućnosti da budem ovde i radim hip-hip muziku, jer je toliko volim - isken je on, prenosi Page Six.

Eminem objašnjava da je njegova zavisnost počela tokom snimanja autobiografskog filma „8 milja“ iz 2002.

- Na setu smo radili 16 sati. Jednog dana neko mi je dao drogu i to me je nokautiralo. Pomislio sam: "Ovo mi treba stalno" - objašnjava reper.

Kasnije je otišao na rehabilitaciju i promenio život iz korena:

- Kada sam izašao sa rehabilitacije, morao sam da smršam, ali sam takođe morao da smislim način da funkcionišem trezan. Imao sam problema sa spavanjem, pa sam počeo da trčim. To mi je dalo visok prirodni endorfin, što mi je pomoglo da zaspim - rekao je on za Men’s Journal.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU