KORISTAN savet: Evo kako očistiti pregrade za prašak VEŠ MAŠINE od buđi i kamenca

Kristina Malešević

11. 11. 2022. 000000 14:00

Foto: Profimedia

Donosimo vam savet kako da operete fioku mašine za pranje veša i očistite odeljak u koji je direktno sipate deterdžent, Metoda je vrlo jednostavna i efikasna.

Pročitajte još: Feng šui PRAVILA za raspored nameštaja u kući: Privucite blagostanje i sreću

Prvi korak je da isperete svu prljavštinu sa plastične fioke toplom vodom. Zatim, starom četkicom za zube, uklonite svu prljavštinu koja se lako čisti. Zatim prelazite na pripremu sredstva za čišćenje. Za ovo su pogodni sirće i limunska kiselina.

Svu prljavštinu uklanjamo odgovarajućim sredstvom za čišćenje. Takođe, za najefikasnije čišćenje, umočite maramice u sredstvo za čišćenje i zalepite ih na stranice fioke. Ostavite tako 30 minuta.

U međuvremenu, počnite sa čišćenjem odeljka. Prvo ga obrišite krpom od jednostavne prljavštine. Za tvrdokornije mrlje pripremite sredstvo za čišćenje. Pomešajte 150 mililitara tople vode  sa 2 kašike limunske kiseline. Dodajte proizvod u bocu sa raspršivačem i dobro protresite.

Pročitajte još: Oslobodite prostor u ORMARU za zimsku odeću uz par jednostavnih TRIKOVA

Zatim temeljno prskamo ceo odeljak iz boce sa raspršivačem limunskom kiselinom. Takođe, ne zaboravite da se oko pregrade zalepite salvetama natopljenim u pripremljeni proizvod kako bi duže dolazio u kontakt sa prljavštinom. Ostavljamo pola sata.

Sada se vratimo na na plastičnu fioku celu. Uklonimo sve salvete i četkom uklanjamo plak, buđ i druge zagađivače, koji će do tog vremena omekšati. Na kraju je isperite pod hladnom vodom.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU