U susret mrsnoj slavi pred post: Tajna ukusnog PRASEĆEG PEČENJA IZ RERNE, jedan sastojak iz kuhinje daće mu HRASKAVU KORICU

Kristina LJubisavljević

17. 11. 2022. 000000 16:00

Foto: Shutterstock

Kraj godine je asocijacija na zimu i dolazak Nove godine, ali i na pripremu slava i praznika. U ponedeljak mnogi slave Aranđelovdan, poslednju mrsnu slavu pred početak Božićnog posta.

Zato vam predlažemo recept za praseće pečenje koje će vašu svečanu trpezu da učini još ukusnijom.

Priprema mesa je zapravo vrlo jednostavna, potrebano je samo da ispratite nekoliko koraka nakon kojih će meso biti hrskavo i ukusno. Meso se prema ovom receptu priprema u rerni, pa će biti potrebno da odete samo do mesare kako biste ga uzeli, sve ostalo ćete pronaći u svojoj kuhinji.

Pročitajte još: Kako da postavite STO ZA SLAVU: Evo gde treba da se nalazi escajg i zašto činije i ovali treba da budu iste boje

Za početak operite praseće meso i dobro ga osušite papirnim ubrusom. Pre nego što pređete na mariniranje, oštrim nožem zasecite kožu na kockice, na taj način ćete kasnije lakše da ga isečete i korica će biti hrskavija.

Nakon ovoga prelazimo na so. Dobro utrljajte so sa svih strana, a četkicom ili rukom premažite samo kožu prasetine sirćetom. Na ovaj način će se pokrenuti razgradnja masnoće, a kao rezultat ćete imati, mnogima omiljenu, hrskavu kožicu. Bez brige, sirće se neće osetiti nakon pečenja.

Pre konačnog stavljanja prasetine u rernu, naspite oko prasetine 1-2 šolje, tako da tečnost prekrije dno tepsije i stavite pečenje u rernu zagrejanu na 250 stepeni da se peče.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU