· · Komentari: 0

Brz i jeftin RECEPT za posni kolač sa jabukama: Pogodan i za početnike u kuhinji

Isprobajte recept koji će oduševiti vaše goste

1667141878_apple-pie-gead5578a4_1920.jpg
Foto: Pixabay

Iako ograničeni sastojcima kojima ih možemo spremiti, ukusom i dekoracijom posnih kolača možemo oduševiti rodbinu i bliske prijatelje za slavskom trpezom. Domaćice se povodom posnih kolača utrkuju u domišljatosti. A čak i kada nije slava, a vreme je posta, zasladite se ovim kolačima.

U nastavku pogledajte spisak naših recepata za posne kolače:

Sastojci:

1,5 kg jabuka 

200 gr. šećera

250 gr. brašna prašak za pecivo

vanilin šećer

200 gr. griza

1 kašika cimeta

Pročitajte još: Ručak gotov za 15 minuta: Slani mafini sa pečurkama i spanaćem koje ćete obožavati (RECEPT/VIDEO)
 
Za preliv:
 
2 kašike kakaoa
100 gr. šećera

300 ml vode
 

Priprema:

Izrendajte ili isecite jabuke, dodajte 100 gr. šećera i cimet. Smesu podelite na tri dela. U posebnoj činiji pomešajte brašno, 100 gr. šećera, prašak za pecivo, vanilin šećer i griz, pa i ovu smesu podelite na tri dela. Podmažite pleh, sipajte deo smese od jabuka, preko deo smese sa brašnom, pa tako naizmenično dok sve ne razlijete. Kolač poprskajte sa 150 ml vode i pecite sat vremena na 200 stepeni. Skuvajte šećerni preliv, pa ga toplog prelijte preko kolača.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.