Sjajan predlog za ARANĐELOVDAN: Salata sa krompirom, piletinom i jajima koja će oduševiti sve goste (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

17. 11. 2022. 000000 19:00

Foto: Youtube/printscreen/ Olьga Matveй

Ako 21. novembra slavite Aranđelovdan, sigurno smišljate jelovnik. Pored ruske i mimoza salate koje svi vole, donosimo vam recept za još jednu koju ćete uvrstiti u omiljene. Ako želite da unesete neku novinu ili dodate još jedan prilog na stolu, ovo je savršena ideja.

Sastojci:

  • 3 jajeta 
  • 3 krompira
  • 1 šargarepa
  • 1 crni luk
  • 2-3 kisela krastavca 
  • 3-4 masline
  • 20 ml sirćeta
  • 250 g dimljenog belog mesa 
  • 200 g dimljenog sira 
  • peršun
  • nar
  • majonez

Pročitajte još: Recept uz koji ćete da zavolite karfiol: Napravite smesu i uživajte u ukusu

Priprema:

  1. Iseckajte crni luk, pa dodajte kašiku sirćeta. Prelijte vodom i ostatkom sirćeta. Vode treba da bude toliko da prekrije luk, pa ostavite smesu da se marinira oko 15 minuta. U međuvremenu, skuvajte krompir, jaja i šargarepu.
  2. Kada se povrće ohladi, izrendajte ga, a krastavac, masline i belo meso iseckajte. Formirajte prvi sloj od krompira i poravnajte. Potom posolite i pobiberite, pa premažite majonezom. Potom, rasporedite marinirani i proceđen crni luk. Treći sloj treba da bude od dimljene piletine. Peemažite majonezom, pa rasporedite kisele rkastavce. Poređajte i šargarepu, pa opet premažite majonezom. Posolite po izboru.
  3. Pospite rendani sir, premažite majonezom, pa ponovo pospite izmrvljenim kuvanim jajima.
  4. Pokrijte sve providnom folijom i ostavite u fružideru 4 sata. Ukrasite peršunom i maslinama.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU