Oglas
· · Komentari: 0

Da li ste ikad probali TURSKI KABAK TATLISI: Neodoljiva poslastica od TRI SASTOJKA, spremna za tili čas (RECEPT)

Zasladite dan na najbolji način

1668520412_shutterstock_326538272.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Jesen je pravo vreme za kolače od bundeve, a ovaj recept je posebno jednostavan. Dobićete savršenu poslasticu, a sve što vam je potrebno jeste malo vremena i tri sastojka.

Potrebno je:

  • 1 kg očišćene bundeve
  •  600 g šećera
  •  mleveni orašasti plodovi za posipanje po izboru

Pročitajte još: Starinski RECEPT za bajadere: Napravite omiljeni SLAVSKI slatkiš na tradicionalan način

Bundevu očistite i odstranite joj semenke, isecite je zatim na kriške, pa na kocke veličine zalogaja. Potom bundevu ređajte u dublju i širu šerpu i pospite šećerom. Sipajte šoljicu vode, poklopite posudu i kuvajte na laganoj temperaturi. S vremena na vreme proverite da ne zagori bundeva koja se kuva u sopstvenom soku. Nakon 40-ak minuta proverite da li je bundeva skuvana. Ako jeste, sklonite posudu sa ringle, poklopite je i stavite na hladno mesto da se potpuno ohladi. Pre služenja, pospite preko deserta mlevene ili seckane orašaste plodove.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas