Najpoznatija mršavica na svetu dobija film: Bavila se manekenstvom pet godina, a njena rečenica se još uvek pamti (FOTO)

Kristina LJubisavljević

18. 11. 2022. 000000 13:00

Foto: profimedia

NJen uticaj oseća se i danas. Ponosno je nosila kratku, plavu kosu, kurpnim očima hipnotisala, a njena mršavost je postala imperativ.

Pročitajte još: Džulija Roberts: ZGODNA ŽENA voli da nosi ODELA! Prugasti komplet i osmeh samopouzdanja, lepa glumica plenila u novom izadnju (FOTO)

Karijeru je započela sa samo 16 godina i brzo postala manekenka koju su svi želeli za svoju odeću. Ipak. rano je stavila tačku na karijeru modela i okrenula se glumi i dizajnu.

O njenom inspirativnom životu uskoro će biti snimljen i film. Na platnu će se naći i sama Tvigi, kao i njen Li Loson, prenosi WWD. Dokumentarni film pratiće njen život i uspon do slave.

Pročitajte još: Džulija Roberts: ZGODNA ŽENA voli da nosi ODELA! Prugasti komplet i osmeh samopouzdanja, lepa glumica plenila u novom izadnju (FOTO)

- To je tako šarena priča da se nisam osećao kao da radim pravi, činjenični dokumentarac. Radilo se o ispoljavanju ženstvenosti, koketnosti, humora i stvarnog stava o ženskim pravima i tome kako se uloga žena promenila - rekao je rediteljka  Frost za WWD.

Tvigi se 70-ih godina povukala iz manekenske karijere, a njena rečenica prepričava se i danas:

- Ne možeš da budeš vešalica ceo život.

Glumila je u muzičkoj komediji Kena Rasela iz 1971. "The Boi Friend", koja joj je donela dve nagrade Zlatni globus kao najbolja novajlija i najbolja glumica u mjuziklu/komediji. Danas, sa 73 godine, Tviggi i dalje radi.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU