Organizujte svoj KUHINJSKI PROSTOR u nekoliko jednostavnih koraka

Kristina Malešević

22. 11. 2022. 000000 08:20

Foto: Shutterstock

Sređivanje kuhinjskog prostora s vremena na vreme je dobro, a pomisao da nakon dobro obavljenog posla uživate u čaši ukusnog crnog vina može vam biti podstrek da zasučete rukave.

Organizacija kuhinjskog prostora nije tako jednostavan zadatak kao što se čini na prvi pogled, ali nije ni težak. Dobro osmišljen plan, par sati slobodnog vremena i nekoliko saveta su sve što vam je zaista potrebno da dovedete kuću u red i da se u isto vreme dobro provedete.

Pročitajte još: Feng šui PRAVILA za raspored nameštaja u kući: Privucite blagostanje i sreću

Aparat za kafu i pribor

Sastavni deo svake kuhinje je mali oltar - kafa. Da bi vaša jutarnja kafa bila što prijatnija, držite aparat za kafu i sav pribor, lonac za kafu, mlin, filtere, šoljice i zaslađivače na jednom mestu, na primer na polici. Dakle, sve što vam je potrebno biće vam na dohvat ruke.

Kuhinjski pribor

Kuhinjski pribor može zauzeti mnogo prostora i pretvoriti kuhinju u noćnu moru. Zato vam savetujemo da sve lonce, šerpe, kutlače i slično posuđe čuvate u jednom širokom ormanu ili u dva mala. Nemojte čuvati kuhinjski pribor u kutijama jer će zauzeti previše dragocenog prostora.

Pročitajte još: Važna pravila prilikom uređenja GARSONJERA: Obratite pažnju na to gde odlažete stvari

Ako zaista želite da zaštitite svoje lonce i tiganje, onda koristite foliju sa mehurićima i čuvajte svoje lonce i poklopce kao lutku za gnežđenje. manji lonac se ubacuje u veći lonac.

Začini i ulja

Ako vaš kuhinjski ormar ima posebnu fioku za začine i ulja, onda ih tamo čuvajte, a ako ne, onda koristite čvrste plastične, drvene ili kartonske kutije kao alternativu. Pored toga, začine je najbolje sortirati po učestalosti upotrebe, sa solju i biberom u prvom redu, a kurkumom, timijanom i sličnim začinima u poslednjim redovima.

Pročitajte još: Oslobodite prostor u ORMARU za zimsku odeću uz par jednostavnih TRIKOVA

Pribor za pečenje

Ako volite da pečete kolače, pite i slične poslastice, onda nema razloga da za ovaj hobi ne odvojite poseban ormar! Mikser i njegovu posudu možete ostaviti na radnoj površini, a sav ostali pribor uvek treba da bude u za njih dizajniranom ormariću.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU