Džejms Kameron kaže da je LEONARDO DI KAPIRO umalo izgubio ulogu u "Titaniku" tokom audicije: "Bio je tako negativan"

Kristina LJubisavljević

23. 11. 2022. 000000 20:30

foto: Profimedia

Džejms Kameron, čovek koji je odgovoran za nastanak čuvenog filma, "Titanik", kaže da je Leonardo di Kaprio umalo izgubio ulogu tokom audicije.

Reditelj filma govorio je o susretu sa Leom u intervjuu za GQ  napominjući da je Kejt Vinslet već dobila ulogu Rouz, a onda je došao red i da se izabere njen partner.

Pročitajte još: ADRIJANA LIMA NE MOŽE BEZ SRBA: Stigla u KATAR, u društvu ćerke čuvenog srpskog fudbalskog stručnjaka (FOTO/VIDEO)

- Kada je Leo ušao, naravno, očarao je sve, uključujući i mene. Rekao sam: "U redu, da vidimo kakva je tvoja hemija sa Kejt" - počinje priču Kameron za pomenuti magazin.

Glumac je tada imao samo 22 godine i audiciju je zamislio potpuno drugačije.  Kameron ga je pozvao da zajedno snime dva reda za čitanje, a reakcija ga je umalo koštala izgubljene uloge koja mu je donela slavu.

- Oh, ja ne čitam - rekao je Di Kaprio prema rečima čuvenog režisera. Baš kada je hteo da ga pozdravi i zahvali mu se jer je došao, odlučio je da mu da još jednu šansu.

Bio je striktan i rekao mu da će ili čitati ili neće dobiti ulogu.

Prema Kameronu, glumac nije bio najsrećniji, ali je ipak pristao da čita delove teksta sa Kejt Vinslet.

- Svaki deo njegovog bića bio je tako negativan, sve dok nisam rekao "Akcija" - kaže Kameron za GQ.

Kameron je rekao da se Leonardo odmah „pretvorio u Džeka“, tada je znao da je to on i da je potreban filma, ispostavilo se da je bio i te kako u pravu.

„Titanik“ je osvojio 11 od 14 Oskara za koje je nominovan i obezbedio Leonardu mesto jednog od najuticajnijih glumaca na svetu.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU