Tradicionalni ruski recept za ZIMNICU: Napravite marinirani PATLIDžAN

Kristina Malešević

27. 11. 2022. 000000 15:30

Foto: Shutterstock

Jedno od najbržih i omiljenih jela sa patlidžanom je kiseli patlidžan. Upravo je ovaj recept dugo zaživeo u Rusiji. Naravno, s vremenom, omiljeni recepti se donekle menjaju i dobijaju druge karakteristike, ali ovaj ostaje praktično nepromenjen.

Pročitajte još: Čaj od NANE vam može pomoći da se oslobite SALA na stomaku: Smanjuje apetit i rešava probleme sa verenjem

Sastojci:

  • nekoliko patlidžana
  • pet čena belog luka
  • ljute papričice
  • sušeni origano ili timijan
  • belo vinsko sirće
  • maslinovo ulje
  • so

Priprema:

Sitno iseckajte beli luk i ljutu crvenu papriku. U šerpi prokuvajte vodu i dodajte so i sirće po ukusu. Patlidžan oguliti i iseći na kockice. U ovoj salamuri kuvajte iseckane patlidžane 5-7 minuta, izvadite ih šupljikavom kašikom i odmah začinite maslinovim uljem, belim lukom, ljutom paprikom i timijanom. Proporcije namirnica ovde su na slobodnom izboru domaćica.

Pročitajte još: Danijela Dimitrovska otkrila šta jede u toku dana: U četvrtoj deceniji izgleda božanstveno bez gladovanja (VIDEO)

Ohladite, zatim - uživajte. Zaista ga volimo na sušenom hlebu, sa parčetom prepečenog viskoznog sulugunija ili halumija.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU