Mekana štrudla puna čokolade: Vrhunskog ukusa i jednostavna za pripremu (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

27. 11. 2022. 000000 11:20

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam recept za savršenu poslasticu - mekanu štrudlu punu čokolade. Mališani će se posebno obradovati ovoj poslastici.


Potrebno je:

  •  300 ml mleka
  • 15-20 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli
  • 1 jaje + 1 žumance
  • 30 ml ulja ili 50 gr maslaca
  • korica limuna
  • 500-550 gr brašna
  • 100 gr čokolade
  • 2 pune kašike kakaa

Pročitajte još: ĆUFTE U SOSU I TESTENINA SA KISELIM KUPUSOM: Dva starinska jela po receptu baka Jele (RECEPT)

Priprema:

  1. U malo mlakog mleka izmrviti kvasac i dodati šećer, pa izmešati. Ostaviti da zapeni. U vanglicu ubaciti kvasac, dodati mlako mleko, jaje i žumance, ulje ili maslac, koricu limuna, brašno, so, pa zamesiti mekše testo. Testo dobro izlupati varjačom ili mikserom da bude glatko.
  2. Podeliti na dva dela, pa u jedan dodati kakao i ponovo ga preraditi. Pokriti loptice da narastu 20 minuta. Prvo oklagijom razviti svetlo testo u pravougaonik, pa čokoladno koje stavljamo na svetlo i još malo razvijemo oklagijom.
  3.  Donji deo iseći na tanje trake dužine 15 cm, pa ih uviti oko svoje ose. Na drugi deo staviti rendanu čokoladu pa testo saviti u rolnicu i malo premazati uljem.
  4.  Ostaviti da naraste 15 minuta, pa premazati žumancetom i poprskati još malo uljem. Peći na 180 stepeni  oko 50-60 minuta. Pokriti da se ohladi, pa služiti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU