Greška koju svi prave kada dodaju luk u jelo: Zbog toga postaje gorak i težak za probavu

Jelena Knežević

01. 12. 2022. 000000 13:00

Foto: Shutterstock

Beli luk je jedna od omiljenih namirnica ljudi sa ovih prostora, zbog toga ga mnogi dodaju u razna jela. Ali, glavno pravilo koje treba uvek da imate na umu jeste da se beli luk dodaje pred kraj pripreme jela.

Prženje belog luka na samom početku spremanja poželjno je u slučaju pripreme malog broja jela, poput spanaća. Ali, i tada ne smete ubacivati beli luk u vrelo ulje jer će izgoreti velikom brzinom. Tako postaje gorak i težak za probavu.

Pročitajte još: Rešenje za noćnu moru svih DOMAĆICA: Tri saveta koja će vam pomoći ukoliko ste kupili GORKE ORAHE

Temperatura se dugo održava na visokom nivou kod tiganja sa debljim dnom, pa kad dodajete beli luk u jelo, pomerite tiganj sa šporeta čim luk poprii zltnu boju.

Beli luk je moćna namirnica koja moža pomoći pri mršavljenju, a poseduje i lekovita svojstva.

Bonus video:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU