· · Komentari: 0

Rešenje za noćnu moru svih DOMAĆICA: Tri saveta koja će vam pomoći ukoliko ste kupili GORKE ORAHE

Isprobajte tri trika koja vam mogu pomoći u ovakvoj situaciji

1669289435_Foto-Shutterstock-orasi.jpg
Foto: Shutterstock

Vreme praznika i slava zahteva da u kući imate orahe. Od njih možete da spremite različita jela i deserte, kao što su reforma, kocke sa orasima ili čak svečana salata. Ali, može da se desi da orasi koje ste kupili budu gorki. Više ne morate da brinete, jer postoji rešenje i za to. Saznajte koja su to 3 savršena trika koja će pomoći svakoj domaćici da napravi ukusna jela ili poslastice. Imajte na umu da gorčine možete da se rešite samo ako ona nije nastala nepravilnim uslovima skladištenja ili kvarenjem oraha. 

Kako da orasi ne budu gorki

Operite ih 

Jezgra oraha stavite u duboku posudu i sipajte u nju dosta vode sobne temperature. Isperite ih, a zatim sipajte novu vodu. Ponovite postupak nekoliko puta. Kao rezultat, film će biti uklonjen sa oraha, što je izvor gorčine.

Pročitajte još: Prženice mogu da budu i slatke: Evo šta treba da dodate

Napunite ih vodom

Ako ne želite da gubite vreme na pranje oraha, jednostavno napunite proizvod vodom i sačekajte oko pola sata. U ovom slučaju koristite ključalu vodu. 

Ispecite ih 

Ponekad se gorčina može ukloniti zagrevanjem u tiganju. Vredi napomenuti da ovaj način ne samo da uklanja film, već i daje orašastim plodovima veoma zanimljiv ukus. Međutim, imajte na umu da kao rezultat prženja, jelo više neće istog ukusa.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.