Domaća maska za MASNU KOŽU: Aktivni ugalj i ŽELATIN za trajno uklanjanje mitisera (RECEPT)

Kristina Malešević

09. 04. 2023. 000000 21:30

Foto: Shutterstock

U svakom trenutku, žene su težile lepoti i izmišljale razne načine da istaknu svoju prirodnu privlačnost. I dugo vremena su maske za lice bile glavne u ličnoj nezi. Mnoge devojke i dalje više vole da prave prirodne maske za lice kod kuće. Na kraju krajeva, samo tako možete da znate šta tačno nanosite na kožu i da ne brinete o mogućim alergijama ili testiranju kozmetike na životinjama.

Pročitajte još: Snežana Đurišić je trenirala više sportova, a da li znate u kom je bila PRVAK JUGOSLAVIJE?

Donosimo vam predlog tako da napravite domaću masku za lice od želatina i aktivnog uglja koja je idealna za masnu kožu sklonu mitiserima.

Maska sa želatinom i aktivnim ugljem

Sastojci:

  • 1 kašika želatina
  • 2-3 tablete aktivnog uglja
  • 2 kašike vode

Pre nego što počnete da mesite i nanosite kompoziciju na lice, prvo morate da ga pravilno očistite i isparite. Ako se sve uradi ispravno, onda će efekat biti maksimalan.

Pročitajte još: Kraljica Leticija popularni jesenji materijal ponela i na majici: Savršen spoj uz klasične pantalone (FOTO)

Nakon umivanja i parenja, kada je vaše lice spremno za masku, počnite da mešate sastojke. Prvo pomešajte želatin sa vodom, promešajte i ostavite podlogu 2-3 minuta da želatin nabubri. Dok se to dešava, mlevite aktivni ugalj u prah. Sada ga treba dodati u želatin, ponovo promešati i staviti u mikrotalasnu pećnicu 2-3 minuta. Obavezno proverite da li je temperatura kompozicije ugodna pre nego što je nanesete na lice.

Pročitajte još: Otkrivamo 5 načina kako da pijete više vode dnevno

Čim maska počne da zateže kožu i odmiče se na ivicama, uklonite je odozgo prema dole. Primetićete kako je sva duboka prljavština ostala na filmu.

Na kraju obavezno nanesite hranljivu kremu na kožu kako biste vratili njenu ravnotežu!

Koristite za masnu ili kombinovanu kožu 1-2 puta nedeljno.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU