Oglas
· · Komentari: 0
pravilna nega

Krema, mleko, losion ili ulje za telo: Kada je najbolje koristiti svaki od proizvoda i šta bi trebalo da znate o pravilnoj negi kože

Samo nanošenje raznih proizvoda ne garantuje rezultate već pravilna upotreba različitih preparata

1653911927_pexels-sora-shimazaki-5938222.jpg
Foto: Pexels
Oglas

Koža je najveći organ u našem telu i izuzetno je bitno da je održimo hidriranom i jedrom. Ako volite da kupujete različite proizvode za njenu negu i da ih nanosite po sopstvenom nahođenju, vrlo verovatno da vašoj koži nećete obezbediti ono što joj je zaista potrebno.

Da biste iz svakog preparata izvukli maksimum potrebno je da znate kada je najbolje da ga nanesete.

Krema za telo

Najbolje vreme za nanošenje jesu jutarnji ili večernji časovi

Kreme za telo sadrže puno različitih komponenti koje su potrebne vašoj koži. Kreme su prikladne kako biste obezbedili hidriranost, jedrinu i "nahranili" potrebnim materijama različite slojeve kože. Intenzivnije nanošenje poželjnije je tokom hladnih dana, posebno tokom zime i jeseni. Ako imate kožu sklonu pucanju i isušivanju, kreme za telo su najbolji izbor za vas.

Pročitajte još: HURGADA ILI KIPAR sa Wayout-om - Definitivno pravi izbor i najbolji odnos cene i kvaliteta (FOTO)

Losion za telo

Losion je najbolje naneti tokom jutarnjih časova

Losioni su laganije teksture pa su idealni za tople dane koji su pred nama. NJih koža brzo upija i ne začepljuju pore, a obezbeđuju koži i hidriranost. Preporučljiviji su ako imate masnu ili normalnu kožu. Većina losiona za telo sadrži AHA kiseline i voćne kiseline.

Mleko za telo

Mleko je najbolje naneti tokom jutarnjih časova

Ovaj preparat za telo nešto je masniji od losiona. Većina mleka za telo sadrži kompleks lipida, ali i mleka poput: kravljeg, sojinog, kozjeg, kokosov i sl. Preporučljivije je za one koji imaju normalnu ili masnu kožu.

Ulje za telo

Najoptimalnije vreme nanošenja jesu večernji časovi

Ovi proizvodi uglavnom se izrađuju na bazi eteričnih i baznih ulja. Upravo ta ulja obezbeđuju koži dovoljno hidriranosti, a uz to formiraju i zaštitni sloj. Još jedna prednost jeste i dugotrajan miris koji ostaje na telu, a koji obezbeđuju eterična ulja koja su glavni sastojak ovog proizvoda.

Ovaj preparat poželjno je koristiti najviše 2 do 3 puta nedeljno i to u kombinaciji sa losionom ili mlekom. Takođe, ukoliko vam je koža masna izbegavajte često korišćenje

Šta još treba da znate?

  • Masnije preparate koristite češće tokom hladnijih perioda
  • Ne bi trebalo nanositi više proizvoda u kratkom vremenskom periodu
  • Preporučljivo je da preparate nanosite u smeru od ekstremiteta ka gore i to kružnim pokretima - osim hidratacije, obezbedićete vašem telu i potrebnu masažu

Bonus video:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas