POVRĆE U RERNI: Ukusan ručak pun vitamina i minerala (RECEPT)

Jelena Blažić

03. 12. 2022. 000000 08:29

Foto: Youtube printscreen/Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje dolazi sjajna ideja za ručak prebogata vitaminima i mineralima. U pitanju je povrće zapečeno u rerni.

Pročitajte još: Recept za PIHTIJE sa JUGA SRBIJE: Tradicionalni srpski delikates

Potrebno je:

2 krompira
2 paprike
1 glavica crnog luka (može praziluk)
1/2 tikvice
2 šargarepe
začin..so ulje
4 čena belog luka
2-3 lovorovog lista
peršunov i celerov list

Potrebno je:

Na ulju ispržiti krupno sečen crni luk, dodato na kocke papriku i krupnije sečenu šargarepu, pa kad se malo izdinsta dodati tikvice, pa kad se proprži dodati na kocke tikvice. 

Ubaciti peršunov i celerov list. Prebaciti u đuveč i peći na 220 stepeni poklopljeno oko 30 minuta.  Može se jeste bez hleba, zdravo puno vitamina čisti organizam.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU