Recept za posne praznične MEDENJAKE: Ukus kome nećete odoleti

Kristina LJubisavljević

10. 12. 2022. 000000 17:30

Foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • 450 g pečenih badema
  • 350 g šećera
  • 350 g kandiranog voća
  • 250 g oraha
  • 100 g meda
  • 50 g lešnika
  • 1 kašika brašna
  • muskatni oraščić
  • 2-3 karanfilića
  • cimet u prahu
  • šećer u prahu

U teflon tiganju rastopite šećer i med na jakoj temperaturi, pazeći da ne zagori. Zatim isključite ringlu i dodajte seckane bademe, orahe, lešnike, kandirano voće, prstohvat cimeta, izmrvljen karnfilić, malo muskatnog oraščića i kašiku brašna.

Pročitajte još: Ana Ivanović podelila recept za obrok pun vitamina: Evo šta se nalazi na njenom stolu

Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu, pa sipajte u ovlaženi vatrostalni kalup, poravnajte tako da kolač bude debljine oko 2 cm. Nožem isecite na kocke ili rombove. Činiju sa kolačem stavite u pleh, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite oko 30 minuta na 120 stepeni. Potom izvadite iz rerne, pospite šećerom u prahu i ostavite da se ohladi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU