Oglas
· · Komentari: 0
BAKINA KUHINJA

"Mene su oduševili": Sjajni VAFLI SA SIROM i susamom bez margarina (RECEPT/VIDEO)

Savršeno ukusna smesa za doručak

1648448486_20220327_152531.jpg
Foto: Bakina kuhinja
Oglas

Iz bakine kuhinje stiže predlog za slani doručak. Pravi se brzo i jednostavno, savršeno za doručak.

Potrebno je:

  • 2 jaja
  • 250 gr brašna
  • 50 ml. maslinovog ulja
  • 150 ml mleka
  • 100 gr sira feta
  • pola lončeta od 100 gr susama
  • 2 kašike semena suncokreta
  • 1/2 praška za pecivo
  • soli po potrbi

Priprema:

Odvojiti žumanca od belanaca pa  umutiti belanca u čvrst šme. 

Pročitajte još: POMFRIT OD LEBLEBIJA: Zdrav recept koji će vam zauvek zameniti krompiriće

Dodati brašno sa praškom za pecivo, ulje, mleko, žumanca,. seme suncokreta, izdrobljen sir i susam i posoliti  po potrebi ako sir nije slan. 

Sve lagano izmešati ugrejati aparat za vafli keks. 

Podmazati ga pa kašikom ubaciti po jednu kašiku i pritisnuti poklopac. Peći oko 5 min da lepo porumene. Ja volim kad su reš pečene da krckaju. 

Kako baka kaže, vafli su je oduševili i često ih pravi.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas