Za najsočnije faširane šnicle i ćufte: Jednostavan trik iskusnih domaćica

Jelena Knežević

08. 01. 2023. 000000 11:40

Foto: Shutterstock

Faširane šnicle ili ćufte često se nalaze na našim jelovnicima, ali ne ispadnu uvek onako kako smo želeli. Da biste dobili sočnije i ukusnije ćufte, poslužite se jednim tajnim sastojkom.

Pročitajte još: Doručak u kome ćete uživati: Jednostavan način da spremite HRSKAVU SLANINU

Sve što vam je potrebno jeste tvrdi sir. Otprilike, u 500 grama mesa dovoljno je dodati 100 grama tvrdog sira. Sir je potrebno dodati odmah na početku spremanja. U mleveno meso ubacite crni i beli luk, jaje i sir, potom dodajte soli i bibera, pa oblikujte ćufte i faširane šnicle. Kada ih oblikujete, prekrijte ih providnom folijom, pa ostavite da odstoje u fružideru sat vremena pre prženja.

Umesto sira, možete dodati i sitno iseckanu slaninu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU