Oglas
· · Komentari: 0

Da li ste znali da SODA BIKARBONA može da se pokvari? Pogledajte kada je potrebno da je zamenite

Soda bikarbona ima široku primenu, ali morate obratiti pažnju na njen rok trajanja

1670067891_Foto-Shutterstock-soda-bikarbona.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Ako postoji sastojak u ostavi koji je svestran i čini čuda kod mnogih problema u domaćinstvu, to je soda bikarbona. Osim za kuvanje, koristi se za čišćenje, lečenje, a verovatno vam je najpoznatija kao sredstvo za čišćenje, te sredstvo koje održava svež miris frižidera. Međutim, ako toj sodi bikarboni istekne rok trajanja, svežina vašeg frižidera sigurno će biti narušena. Kako znate da vam se soda bikarbona pokvarila? Da biste to saznali, pomešajte je s vrućom vodom i sirćetom, piše Lifesavvy.

Soda bikarbona odlična je u odbrani od neprijatnih mirisa u frižideru jer upija sve smrdljive čestice hrane koje lebde u njemu. Dakle, kada toj sodi bikarboni konačno istekne rok trajanja, šta može da se dogodi? Pa, smrdljivi frižider.

Pročitajte još: Ekspertkinja za čišćenje otkrila genijalan trik: Rešite se buđi uz pomoć smese od tri sastojka (VIDEO)

Takođe, iako vam upotreba sode bikarbone kojoj je istekao rok trajanja neće naškoditi ako je konzumirate, vaša peciva možda neće ispasti tako dobra, pa ćete svakako želeti da znate da li je rok istekao.

Da biste proverili da li vam se soda bikarbona pokvarila, jednostavno pomešajte pola šoljice vruće vode i četvrtinu kašičice belog ili jabukovog sirćeta. Zatim u smesu dodajte četvrtinu kašičice sode bikarbone. Ako odmah pršti ili stvara mehuriće, još uvek je dobro, a ako ne, vreme je da je bacite. Postoje hemikalije u vašoj sodi bikarboni koje uzrokuju ovu reakciju. Njihovim testiranjem dokazaćete da li su te hemikalije još uvek aktivne. Stoga, ako nisu aktivne, vaš frižider možda neće mirisati sveže, a pecivo se neće dići.

Zanimljiva činjenica: Možete da izvedete isti test sa svojim praškom za pecivo samo dodavanjem vode bez sirćeta.

Dakle, ako shvatite da soda bikarbona ne osvežava vaš frižider, verovatno je vreme da je zamenite.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas