Baka Jelin recept za pitu "gužvaru" koja uspeva baš svima: Uživajte u neodoljivo ukusnim zalogajima (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

11. 12. 2022. 000000 09:00

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam recept za pitu "gužvaru" - omiljenu među svim generacijama. Bez obzira da lis te vešti u kuhinji ili ne, ovaj recept uspeva baš svima.

Potrebno je:

  • 500 gr tankih kora
  • 200-300 gr sira
  • 3 jaja
  • 200-300 ml jogurta
  • 1/2 praška za peciva
  • ulje

Pročitajte još: Recept za posne praznične MEDENJAKE: Ukus kome nećete odoleti

Priprema:

  1. Izdrobiti  sir, dodati jaja i prašak za pecivo. Potom sipati jogurt i ulje i sve izjednačiti. Okrugli pleh obložiti pek papirom i malo premazati uljem.
  2. Na dno raširiti prvu koru - jednu koru umočiti u pripremljen fil i ređati u pleh tako da umočeni deo bude na površiti. Zgužvane, umočene kore ređati u krug lagano, nikako ne pritiskati.
  3. Na kraju prekriti ivicama prve kore koje vise preko obruča pleha, pa poklopiti jednom korom. Ako je ostalo nadeva preliti odozgo. Peći na 200 stepeni  oko 45-45 minuta
     

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU