Po malo drugačijoj recepturi: Sočne ćufte u slatko-kiselom sosu postaće jedne od vaših omiljenih jela (RECEP/VIDEO)

Jelena Knežević

28. 12. 2022. 000000 14:00

Foto: Youtube/printscreen/KAZAN

Ćufte kao po pravilu da svi spremaju u paradajz sosu i sa pireom, ali možete ih pripremiti i na drugačiji način. Mnogima se više dopao ovaj recept, a najbolje od svega jeste što ne morate biti vešt kuvar da bi vam uspelo iz prve.

Sastojci:

  • 600 gr mlevenog junećeg mesa 
  • 1 crni luk
  • 1 jaje 
  • 1 kašičica belog luka u prahu 
  • 1 kašika kečapa

Pročitajte još: Najlepša POSNA JELA za Svetog Nikolu: Pripremite slavsku TRPEZU koja će oduševiti sve goste

Sos:

  • 3 kašike soja sosa 
  • 2 kašike pirinčanog sirćeta 
  • 1 kašika smeđeg šećera 
  • 1 kašika slatko kiselog sosa 
  • 1 čen belo luka
  • peršun

Priprema:

  1. U mleveno meso ubacite iseckani crni luk, jaje, so, biber, kečap i beli luk. Dobro sjedinite sve i  rukama oblikujte loptice.
  2. Sos pravite tako što ćete umešati pirinlano sirće, soja sos, smeđi šećer i slatko-kiseli sos.  Prvo propržite ćufte, pa onda prelijte pripremljen sos i dodajte usitnjen beli luk. Pržite još nekoliko minuta kako bi bolje upile sos, pa pospite seckanim peršunom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU