Oglas
· · Komentari: 0

Rižoto prema receptu Džejmija Olivera: Sprema se brzo, a u kremastom ukusu ćete uživati

Ovaj jednostavni rižoto prema receptu poznatog kuvara Džejmija Olivera ne zahteva veštinu u kuhinju, a gotov je za manje od pola sata

1670677423_profimedia-0556805605.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Iskoristite grašak ukoliko ga imate u zamrzivaču, a ako niste ljubitelj ovog povrća uvek ga možete zameniti s onim što imate u tom trenutku od povrća.

Sastojci:

  • 1 l bujona ili rastvorena kocka za supu u vodi
  • 1 crni luk
  • 1 stabljika celera
  • maslinovo ulje
  • maslac
  • 300 g pirinča
  • 300 g smrznutog graška
  • 60 g parmezana + za posipanje
  • so, biber

Pročitajte još: Recept za PARADAJZ ČORBU: Priprema se brzo i lako, a pomoći će vam da OJAČATE imunitet

Priprema:

Bujon stavite da se zagreje do ključanja. Luk i celer propržite na maslacu i maslinovom ulju. Posolite i pobiberite. Dodajte pirinač i sipajte bujon pa krčkajte dok pirinač ne omekša. Pred kraj dodajte grašak. Pazite da ne ispari sav bujon, jer rižoto mora biti malo tečan. Umešajte na kraju parmezan. Kada servirate na tanjir ponovo pospite parmezanom. Po želji možete dodati malo pančete. Ako niste ljubitelj graška ili ga nemate u zamrzivaču, možete ga zameniti spanaćem, tikvicama, brokolijem..

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas