Baka Jela otkriva trik kako da vam krofne uvek uspeju: Vazdušasto, mekano i neodoljivo testo (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

17. 12. 2022. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam recept za najmekše krofne, uz jedan mali trik koji morate znati.

Potrebno je::

  • 15 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 2 jaja
  • 200 ml mleka
  • 2 kašike ulja
  • 450 gr brašna
  • malo soli
  • ulje
  • 1 vanilin šećer
  • šećer u prahu

Pročitajte još: Tajni sastojak za SAVRŠEN PREBRANAC: Iskusne domaćice podelile tradicionalni način pripreme (RECEPT)

Priprema:

  1. Izmrviti  kvasac, dodati šečer i sipati malo mlake vode. Kad smesa zapeni, dodati jaja, mlek, pa žicom umutiti. Dodavati brašno i mesiti da testo bude mekše i glatko.
  2. Pokriti da malo nadođe, pa premesiti. Od pek papira iseći manje kvadrate. Od testa seći manje komade (20 gr) i praviti loptice dlanovim.
  3. Ređati na isečene papire pa pokriti da narastu. U ulju spuštati krofnice zajedno sa papirom i posle 5 sekundi vaditi papr.
  4. Pržiti na srednjoj temperaturi da porumene sa obe strane. Posuti vanilinim šećerom i posuti šećerom u prahu.. Uživajte.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU