· · Komentari: 0

Tajni sastojak za SAVRŠEN PREBRANAC: Iskusne domaćice podelile tradicionalni način pripreme (RECEPT)

Jedan sastojak koji jelu daje poseban ukus

1670404834_Foto-Shutterstock-prebranac.jpg
Foto: Shutterstok

Postoje razni recepti za pripremu prebranca, ali domaćice nekako najviše praktikuju pripremu na tradicionalni način.

Ovo je jelo bez kojeg ne može da se zamisli ručak u vreme posta.

Uglavnom se sprema bez mesa, ali uz njega dodatno kuvarice ili isprže nešto, tipa kobasice, šnicle.

Ovo jelo je prilično jednostavno za pripremu, potrebno vam je nekoliko sastojaka i minimalno vremena. Najzahtevniji deo je zapravo vreme čekanja, jer se prebranac krčka dugo, ali za ukus ovog jela vredi čekati.

Pročitajte još: Posna torta na veoma jednostavan način: Sjajna, ukusna i gotova za 15 minuta (RECEPT/VIDEO)

Sastojci:

700 gr pasulja
700 gr crnog luka
3 čena belog luka
2 kašike mlevene crvene paprike
So
Biber
3-4 lista lovora
300 gr slanine u komadu
100 gr tanko sečene slanine
2 kašike masti

Ovaj recept ima poseban dodatak – slanina u listićima koja se stavlja pred kraj kuvanja, daje poseban ukus prebrancu.

Priprema:

Noć ili bar nekoliko sati ranije potopiti pasulj u vodu. Procediti vodu, sipati čistu i staviti pasulj da se kuva sat vremena.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.