Saveti dizajnerke Olge Bondarenko: 5 PRAZNIČNIH TRENDOVA u prazničnom dekorisanju stana za 2023. godinu

Kristina Malešević

27. 12. 2022. 000000 20:30

Foto: Shutterstock

Dizajn i tematski dekor igraju važnu ulogu u stvaranju novogodišnje atmosfere, jelke, grane, ukrasi, difuzori, u kombinaciji sa određenom paletom boja, vraćaju i najozbiljnije prirode u detinjstvo. Otkrivamo koje dizajnerske predloge daje Olga Bondarenko o tome kako da ukrasite svoj dom na originalan način za predstojeće praznike uoči Nove godine i Božića 2023. godine.

Pročitajte još: Ne znate šta da gledate? Predlažemo vam: TOP 10 FILMOVA ZA NOVOGODIŠNJE I BOŽIĆNE PRAZNIKE

Dekor sa svećama

Sveće su sinonim za atmosferu. Bilo da je svečani sto, ili polica u dnevnoj sobi. Sveće stvaraju udobnost i naglašavaju svečanost događaja, istovremeno očaravajući i dajući tajnost i intimnost. Nova godina je porodični praznik. Mnogi ga upoznaju u krugu porodice, sa voljenim i dragim ljudima. Ukrasite svoj dom svećama - ovo ne samo da će dodati udobnost, već i stvoriti novogodišnju atmosferu.

Dekor sa značenjem

Pročitajte još: GODIŠNJI KINESKI HOROSKOP: Pogledajte šta vam zvezde donose 2023. godine

Ne koristite fensi nakit. Trend „dekor radi dekora“ je odavno prevaziđen, a zamenila ga je spoznaja da je najvrednije u modernom dizajnu njegova individualnost. Okačite porodične fotografije, reprodukujte događaje i predmete koji su značajni samo za vašu porodicu.

Eko dekor

Šta može biti bolje od prirodnog nakita? Orašasti plodovi, bobice, sušeni agrumi, šišarke, grane četinara, štapići cimeta - sve to ne samo da će vašem enterijeru dati organsku vibraciju, već i stvoriti nezaboravnu atmosferu jedinstva sa prirodom.

Pročitajte još: Kako se neguje "ženska sreća"? Krasiće svaki enterijer, a potrebno je da joj se posvetite samo malo

Eko-dekor se može distribuirati po celoj kući - od kupatila do spavaće sobe: u vazama u hodniku, na prozorskoj dasci ili noćnim ormarićima, na kuhinji, radnim i stolovima za kafu.

Dekor od papira

Još jedna zanimljiva opcija za svečanu dekorativnu temu su originalne kineske tradicije. U unutrašnjosti se to može oličiti u obliku raznobojnih traka, papirnog cveća, venaca i lampiona, origamija itd. Vrlo često se praktikuje u azijskim zemljama - zapamtite papirne zmajeve i druge životinje koje simbolizuju godinu prema istočnom horoskopu.

Pročitajte još: Poklon koji nikako ne smete da unesete u KUĆU: Feng šui stručnjaci savetuju da ga odmah bacite ili spalite

Metalni dekor

Naglašava atmosferu pretežno zimskih praznika. Nijanse kalaja, hroma i platine izgledaju povoljno među sivim enterijerima i harmonično se uklapaju sa belim akcentima. Metalni dodaci i ukrasi će odgovarati i zelenoj i bilo kojoj drugoj boji jelke. Ovaj lajf hak koriste mnogi svetski brendovi.

BONUS VIDEO: 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU