TikTokerka otkrila mnogo pametniji i praktičniji način: Ostatke hrane svi pakujemo u PLASTIČNE POSUDE POGREŠNO (VIDEO)

Jelena Knežević

26. 12. 2022. 000000 08:20

Foto: Shutterstock

Posude za hranu neophodne su u svakom domaćinstvu za čuvanje hrane. Većina nas će jednostavno u neku od njih staviti hranu, zatvoriti poklopcem i odložiti u frižider. Najčešći problem je odlaganje torti, čije pakovanje u kutiju najčešće bude neuredno i završi se masom koja kasnije više ni ne liči na omiljeni desert. 

Posude za hranu neophodne su u svakom domaćinstvu za čuvanje hrane. Većina nas će jednostavno u neku od njih staviti hranu, zatvoriti poklopcem i odložiti u frižider. Najčešći problem je odlaganje torti, čije pakovanje u kutiju najčešće bude neuredno i završi se razgnjeckanom masom koja kasnije više ni ne liči na omiljeni desert.

Genijalan trik 

Jedna Tiktokerka napravila je revoluciju na društvenim mrežama kada je pokazala genijalan trik za pakovanje torte u posude za hranu. 

- Ako odlažete ostatke hrane poput kolača ili torte, koristite poklopac kao dno. Zatim stavite posudu odozgo preko torte i tako ostavite u frižider - objasnila je ona pokazujući jednostavan, ali veoma delotvoran trik. 

@crappy2happy Hack 5 is an oldie but a goodie! #cakehack #hacks #hacktime #lifehacks #lifehackstiktok #adulting #didyouknow #mustknow ♬ Elf - Main Theme - Geek Music

Ne samo što je brzo i jednostavno bez ikakvog prljanja upakovala tortu, već je tako upakovan kolač stavila u frižider. Kada poželite da se zasladite, samo sklonite posudu, a parče torte ostaje na poklopcu, čime ćete lako i bez dodatnog prljanja izvaditi kolač iz posude.

Snimak je brzo posatao viralan i videlo ga je čak 1,8 miliona ljudi. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU