Oglas
· · Komentari: 0
TRIKOVI

10 svakodnevnih navika koje će vas osloboditi CELODNEVNOG ČIŠĆENJA stana tokom vikenda

Jednostavne navike koje vam oslobađaju vreme za neke druge životne aktivnosti

1671912638_32949ace10d5c16ffa0c04c9e37de8f25bc4a8c7.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Niko ne želi da gubi vreme na "drugu smenu" čišćenje kuće. Da biste uštedeli trud, iskoristite savete stručnjaka za domaćinstvo i iskusnih domaćica. Trebaće vam samo nekoliko minuta da završite svaku od njih, a uvek ćete biti spremni za posetu gostiju.

Pročitajte još: Poklon koji nikako ne smete da unesete u KUĆU: Feng šui stručnjaci savetuju da ga odmah bacite ili spalite

Namestite svoj krevet

Dizajnerka enterijera Ejmi Bel uvek sprema krevet pre nego što ode od kuće. Čak i ako je ostatak sobe u neredu, savršeno namešten krevet daje joj negovan izgled.

Redovno perite kupatila

Vrata tuša čistimo odmah nakon što se istuširamo. Traje samo 20 sekundi, ali na staklu nema mrlja koje je teško ukloniti.

Pročitajte još: ZAKON OGLEDALA: Sve što vam smeta kod drugih je zapravo projekcija vas samih

Redovno perite lavabo

Samo izvadite vlažnu maramicu ili ubrus i brzo obrišite lavabo. Vaše oči više neće vređati osušene mrlje od paste za zube!

Obrišite kuhinjske površine

Koristite domaće sredstvo za čišćenje, jedan deo sirćeta, tri dela vode i kap deterdženta za pranje sudova. Sirće uklanja masnoću i vraća sjaj metalnim površinama.

Očistite dok obavljate druge kućne poslove

Pročitajte još: Kako se neguje "ženska sreća"? Krasiće svaki enterijer, a potrebno je da joj se posvetite samo malo

Blogerka Čelsi Morman uvek ima čistu kuhinju. Tajna je u tome što ga ona uklanja tokom kuvanja. Dok se nešto peče u rerni, briše stolove. U međuvremenu dolazi supa - pere sudove. Trudi se da sve očisti pre nego što večera bude gotova, tako da posle večere samo mora staviti sudove u mašinu za pranje sudova.

Usisajte pre spavanja

Meri Bet Kuper svake večeri provede oko sedam minuta usisujući podove - i nikada ne dobija prašinu po uglovima.

Uradite 5-minutno čišćenje

Pre spavanja, cela porodica Fabri učestvuje u „petominutnom čišćenju“. Skupljaju igračke za pse, sklapaju poštu, kače odeću i stavljaju razbacane stvari na svoja mesta. Kada su svi uključeni, čišćenje traje manje od pet minuta. A kako je lepo probuditi se u čistoj i urednoj kući!

Stavite svoju odeću u orman

Pročitajte još: Ne znate šta da gledate? Predlažemo vam: TOP 10 FILMOVA ZA NOVOGODIŠNJE I BOŽIĆNE PRAZNIKE

Skoro svako ima stolicu, koja je nedelju dana skoro sakrivena ispod gomile odeće. Iskoristite savet stručnjaka za čišćenje Debre Džonson: Pre spavanja, stavite prljavu odeću u korpu i okačite čistu odeću u svoj orman. Ujutro, savijte pidžamu i vratite je.

Otvorite vrata i prozore

Svakodnevno otvorite prednja i zadnja vrata da provetrite kuću. Ako je napolju hladno, potrebno je samo nekoliko minuta, ali vazduh kod kuće je uvek svež.

Pročitajte još: GODIŠNJI KINESKI HOROSKOP: Pogledajte šta vam zvezde donose 2023. godine

Zatvorite vrata dečijih soba

Bloger Džin Oliver zna da cela kuća nikada neće biti savršeno čista - posebno dečija soba. Pomirite se sa tim i samo zatvorite vrata vrtića. I primite goste u prostoriji gde je sređeno.

BONUS VIDEO: 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas