Nedelja- Sunčev dan 01.januar 2023: Venera je vladarka želja, ZAMISLITE SVOJU BUDUĆNOST

Magazin Praksa

01. 01. 2023. 000000 11:20

Foto: Shutterstock

Venera konjunkcija- Pluton u Jarcu, retrogradni Merkur.
Danas ste kao magnet, koji samim svojim postojanjem privlači najveće želje vašeg srca.
Maštarite ceo dan o tome kako bi voleli da izgleda vaš novi život. Kako bi voleli da se osećate, kako bi uživali u svom danu, kako bi voleli sebe i druge kad bi srce bilo sasvim otvoreno, i znalo samo za ljubav.
Poslednji put kada su se tranzitna Venera i Pluton družili preko aspekta konjunkcije, bilo je u martu 2022. Nedavno Venera je imala aspekt i sa Merkurom iz Jarca i Neptunom iz Riba, te je tu dosta pala pod uticaj emocija i strasti, što za znak Jarca baš i nije čest slučaj, jer on ipak ume da disciplinuje sebe, i da ne dozvoli da mu osećanja se mešaju sa zdravim razumom i logikom. Na taj način on gubi kontrolu, i na neki način nastaje haos u njegovom životu ( ipak je Jarac pod vladarstvom Saturna, planetom ograničavanja i odbijanja, a ovaj tranzitni Saturn je jak, u znaku je svog sedišta, u znaku Vodolije). A sada će tako disbalansirana Venera pasti u ruke Plutonu, gospodaru Hada, a možda će mu vrlo radosno otrčati u zagrljaj. Sa Venerom se nikad ne zna...

Pročitajte još: Horoskop za nedelju, 1. januar: Šta nam "priređuju" zvedze za prvi dan nove godine?

Foto: Shutterstock

Ona je boginja lepote i ljubavi, a on bog podzemlja. Ali, postoji mnogo više sličnosti nego što možete i da predpostavite, samo treba malo isčitati mitologiju i sve će vam biti jasnije. Isto tako, ako samo gledamo Veneru, na primer u Đotišu, ona je između ostalog i gospodarica i učiteljica demona, a neko ne može da bude gospodar i učitelj nekome, ako i sam makar delimično nije takav po prirodi, zar ne?
Dodatno, Venera je vladarka naših želja, i bez želja čovek se oseća prazno i besciljno… pa tako, zbog želja koje hoćemo da ispunimo sebi, vrlo često zapadamo u probleme, opasnosti i emotivne provalije. I zato često, ovaj „strašni i teški“ Pluton pored Venere na kraju ispadne 'mala beba'.

Pročitajte još: VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP za 2023. godinu: Rakovi imaju veliku mogućnost za POTOMSTVO, mnoge Vage ulaze u BRAK, a jedan znak očekuju neprijatni događaji

Oboje takođe 'objavljuju rat' svima onima koji im ne uzvraćaju naklonost i ljubav, na način na koji oni to žele. Bilo milom, bilo silom, svako na svoj način  vole da se svete, jer osećanje osvete je želja, a oboje su puni ega i želja.
Oboje koriste svoje moći da zavade i vladaju, oboje se koriste ne baš fer-plej postupcima ( ucena, mito) da bi postigli željeni cil.  A i oboje iz čiste dosade često se mešaju u tuđe živote, samo da bi se zabavili sa haosom koji su napravili ljudima. Ono u čemu se razlikuju, je stav prema porodici, posebno deci. Venera je plodna i mogla je imati dece , a Pluton naravno kao bog smrti nije, te je tako on neplodan.

Foto: Shutterstock

Ova današnja konjunkcija Venere i Plutona nas uči da negativne misli mogu u životu prizvati velike tragedije. Sve ono o čemu mislimo i razmišljamo opsesivno non-stop, na korak je od manifestacije, konkretnog dešavanja u realnom životu, što naravno nije dobro. Jer ako su to panična ili mračna razmišljanja, naša i ovako napeta svakodnevnica može da postane još teža, a to nam zaista ne treba, zar ne?  Zato, danas, obratite pažnju o čemu mislite, i šta bi tim mislima mogli da prizovete da vam se pojavi na vašem životnom putu.

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU