Doručak u tegli: Hranljivi čia puding- pojedite nešto lakše nakon obimnih trpeza (RECEPT)

Magazin Praksa

04. 01. 2023. 000000 08:00

Photo: Shutterstock

Sastojci:

4 kašičice čia semena
1 šolja bademovog mleka
nekoliko kapi ekstrakta vanile

Za smuti od borovnica/akai bobica (po izboru):
1 kašičica praha od akai bobica, 1 šolja svežih jagoda, 1 zrela banana, 1 kašičica putera od badema,
2 kašike kokosovog brašna, 3-4 sveža lista mente, 1/4 šolje bademovog mleka, po želji:  2 kašike meda 

Pročitajte još: Vreme je da raskrstite sa UGLJENIM HIDRATIMA! Ovo je 6 nedostataka KETO DIJETE

Priprema:

U posudi srednje veličine pomešajte čia seme, bademovo mleko i vanilu i ostavite da odstoji 15 minuta, kako bi čia seme upilo mleko. Sve sastojke za smuti od borovnica/akai bobica ubacite u blender, i blendajte dok ne dobijete glatku smesu. Miks svežeg bobičastog voća po izboru izgnječte viljuškom.
Uzmite teglicu i na dno prvo stavite izgnječeno voće, a preko njega sipajte čia puding. Čia puding prelijte smutijem od borovnica/akai bobica.
Dekorišite po želji i vaš hranljivi obrok je spreman da ga ponesete i jedete usput ili na poslu.

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU