Holivudske zvezde koje DANAS SLAVE BOŽIĆ: Neke tradiciju nasledile od porodice, a neke od partnera (FOTO)

Kristina LJubisavljević

07. 01. 2023. 000000 09:20

Foto: profimedia

Neke holivudske zvezde Božić takođe proslavljaju prema pravoslavnoj tradiciji, 7. januara. Neke od tih su prema poreklu iz pravoslavnih porodica, dok su neke pak usvojile tradiciju od bračnog partnera.

Kim Kardašijan

Najpoznatija rijaliti zvezda na svetu, Kim Kardašijan,  rođena je u Los Anđelesu, ali njeno poreklo je jermensko. Ona je četvrta generacija iseljenika iz Jermenije, a slavljenje Božića 7. januara, nasledila je od oca Roberta.

Tom Henks

Tom je odličio da se prikloni supruzi i Božić proslavlja i prema pravoslavnom datumu. Naime, njegova druga žena Rita Vilson je pravoslavka, kojoj je otac iz Bugarske, a majka Grkinja je poreklom iz Albanije. 

Pročitajte još: Monika Beluči od 90-ih do danas: Koliko se italijanska lepotica promenila i da li se zaista nije podvrgla ESTETSKOM KOREKCIJAMA? (FOTO/VIDEO)

Dženifer Aniston

Dženifer je pravoslavno hrišćanstvo nasledila od oca Džona Anistona, koji je rođen na grčkom ostrvu Krit. Glumica je davala mnogobrojne dobrotvorne priloge za crkvu pod okriljem Vaseljenske patrijaršije.

Kristijan Bejl

Glumac Kristijan Bejl takođe proslavlja Božić 7. januara. On je primio pravoslavnu veru nakon ženidbe sa manekenkom srpskog porekla, Sandrom Sibi Blažić.

Stana Katić

Kanadska glumica srpskog porekla, Stana Katić, proslavila se ulogom u seriji Castle i postala cenjeno ime u svetu Holivuda. NJena porodica i ona nastavili su da poštuju svoje poreklo, pa veliki praznik obeležavaju 7. januara.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU