Topla čorba da vas zagreje i opusti: TOSKANA ČORBA jedna je od najukusnijih (RECEPT)

Magazin Praksa

21. 01. 2023. 000000 07:00

Photo: Shutterstock

Sastojci:

6 šnita dimljene slanine, iseckane
oko 450g dimljenih kobasica
1 kašika maslinovog ulja
1 crni luk iseckan
3 čena sitno iseckanog belog luka
2-3 šolje iseckanog lisnatog kelja, raštana ili blitve
3 srednja krompira, oljuštena i iseckana na kocke
1,5l pileće supe ili vode
so, biber
1/2 šolje kisele pavlake
limun

Pročitajte još: CARSKA PITA na turski način: Za sve ljubitelje povrća, ovo će biti savršen doručak ili večera (RECEPT)

Foto: Shutterstock

Pročitajte još: Najlepši čokoladni KOLAČ po bakinoj recepturi: Jednostavan i lak za pripremu

Priprema:

1. Iseckajte slaninu i kobasicu, ali dijagonalno. Luk, crni i beli takođe.
2. Zagrejte maslinovo ulje i dodajte slaninu. Posle 2minuta dodajte crni luk, posle 1min beli luk.
3. Kada luk postane staklast i mekan, dodajte kobasicu. Sve pržite na umerenoj vatri, još oko 3 minuta.
4. Sipajte vodu ili pileću supu, zatim iseckajte krompir. Stavite so i biber. Kada čorba provri, smanjite vatru,
poklopite lonac i kuvajte još oko 5minuta.
5. Dodajte lisnati kelj i kuvajte još 5min.
6. Pavlaku možete staviti u velu čorbu ili je dodavati pri služenju. I ne zaboravite sok od limuna, koji sa 
zelenim povrćem ide fantastično.

*Ukoliko želite zdraviju varijantu, slaninu i kobasicu ispecite u rerni, tako ćete odvojiti nepoželjnu masnoću, a onda ih dodajte u čorbu 5 min pred kraj kuvanja.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU