Oglas
· · Komentari: 0

BELA ČORBA: Zdrav i preukusan ručak, nakon obimnih slavskih trpeza (RECEPT)

Bela čorba posebno prija u hladnim zimskim danima!

1671983370_shutterstock_525094957-bela-corba-naslov.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Osim što ima neodoljiv ukus, prepuna je vitamina, a neretko može da vam posluži i  kao ceo obrok.

Sastojci:

500 gr pilećeg belog mesa
2 šargarepe
1 paštrnak
1 koren peršuna
1 krompir
1 glavica crnog luka
sok od 1/2 limuna
1 kašika suvog začina
1/2 kašičice soli
1 – 2 žumanca ( zavisno kako volite, za prvi put stavite jedno )
150 gr kisele pavlake
peršunov list

Pročitajte još: PITA GUŽVARA na turski način: Jednostavno i lepo, napravite pitu na drugačiji način (RECEPT/VIDEO)

Priprema:
Sitno iseckati crni luk. Možete ga, takođe, izblendirati ili izrendati, jer je tako mnogo sitniji, te se brže izdinsta i ne vidi se u čorbi. Luku dodati čašu vode i kašiku začina, pa staviti da se dinsta. Za to vreme pripremati belo meso i povrće.
Belo meso iseckati na sitne kockice i dodati luku kada je čaša vode isparila. Naliti opet čašu vode kada dodate meso, pa ostaviti da se dinsta.
Šargarepu, paštrnak, koren peršuna i krompir očistiti i sitno iseckati. Kada je isparila skoro sva voda  iz dinstanog luka i mesa - sipajte povrće, pa nalijte 2l vode. Dodajte so i ostavite da provri, pa smanjite vatru i ostavite da se tako kuva dok sve ne omekša. Povremeno promešajte.

Pročitajte još: Neodoljive rolnice sa kokosom: Potrebna su vam samo ČETIRI SASTOJKA i malo vremena za najukusniju poslasticu (RECEPT/VIDEO)

Kada se sve dobro skuvalo i omekšalo dolijte vode koliko mislite da treba, ako više volite gušću sipajte manje i obrnuto. Opet vratite na vatru da provri. Za to vreme umutite žumance sa pavlakom. Kada čorba provri sklonite sa vatre, pa dodajte smesu od jaja i pavlake. Polako sipajte i mešajte. Iscedite sok od limuna i dodajte čorbi. Pri posluženju možete odozgo posuti seckanim peršunom.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas