Pokažite razumevanje: Ovo je 5 razloga zbog koga je psu teško da se navikne na NOVE VLASNIKE

Kristina Malešević

27. 01. 2023. 000000 07:30

Foto: Profimedia

Razlozi da se pas dugo navikava na novog vlasnika

1. Neočekivan potez

Ako pas dobro poznaje svoju staru kuću i pamti šta je bilo, onda je u novom stanu još uvek loše orijentisan i ne može da pronađe svoje igračke. Stoga, kućni ljubimac, ne osećajući se sigurnim, počinje da se svađa sa vlasnikom. Psu mora da obezbedi sve što mu je potrebno, posebno u onim slučajevima kada je pojava kućnog ljubimca za njega bila neočekivana.

Pročitajte još: DA LI SE PAS MOŽE PREHLADITI? Simptomi su gotovo isti kao i kod ljudi, a zima nije jedini period kada se mogu razboleti

2. Memorija

Pas pamti kako je vlasnik mirisao, pamti miris poznatih mesta. A na novom mestu, novi mirisi, a pas se ne oseća bezbedno. Ako ju je novi vlasnik odveo u svoju daču, ljubimac počinje da brine i misli da je ponovo odveden u novi dom.

3. Promena dnevne rutine

Stari vlasnik je živeo po svojim pravilima, novi živi po svojim. I pas, još nenaviknut na novi način života, počinje da veruje da su ga novi vlasnici opljačkali.

4. Konkurencija

Pročitajte još: Pet stvari koje mačke najviše vole: Dremka na prvom mestu

Često vlasnici uzimaju novog ljubimca umesto starog. I pas oseća da kuća još miriše na one koji su ovde ranije živeli. Čak i ako nema konkurenta, ona veruje da sve u kući pripada njemu - i ne žuri da se navikne na novog vlasnika. Odjednom će se takmičar vratiti?

5. Krutost novog vlasnika

Ako je stari vlasnik nešto dozvolio ljubimcu, a novi vlasnik to zabranio, onda ga pas možda ne voli. A ako, naprotiv, dozvoli ono što je prethodni vlasnik zabranio, onda ga ljubimac može smatrati slabićem. Stoga, novi vlasnik treba da sazna kako je ljubimac živeo sa starim.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU