ŠOK na tanjiru: CRNA PAPRIKA punjena IZNENAĐENJEM (FOTO)

25. 08. 2020. 000000 09:00

Foto: A. M.

Crna paprika se priprema na isti način kao i žuta, zelena ili crvena. Međutim, smatra se da je izuzetno zdrava, prepuna vitamina, pa se obično priprema sveža - u salati. Crna paprika je retka, ali stara sorta i zbog toga je skuplja od običnih paprika.

Pročitajte još: SLATKI zalogaj koji popravlja RASPOLOŽENJE: Salata od MATOVILCA i NARANDžASTOG paradajza (FOTO)

Crna paprika i crveni paradajz Foto: A. M.

Sastojci:

  • 1 crna paprika
  • 1 paradajz
  • mali crni luk
  • parče kozjeg sira
  • limun
  • šoljica bulgura
  • struk peršuna
  • maslinovo ulje

Priprema:

Čaša bulgura se skuva u vodi, a kada provri već je gotov. Iscedite ga i ostavite u cediljki da se ohladi.

Sve se sitno isecka i pomeša sa burgulom.

Crna paprika se opere i pažljivo iseče po sredini. Očisti se od semenki i odloži na stranu. Paradajz se opere i oljušti pa iseče na kockice. Crni luk se iseče veoma sitno. Peršun se opere i sitno isecka.

Burgul se pomeša sa paradajzom, crnim lukom i peršunom, začini limunom i maslinovim uljem, pa napuni paprika.

Pročitajte još: Sendvič IZNENAĐENJA: Kupine avokado i TARAMO salata (FOTO)

Uz burgul i papriku odlično se slaže kozji sir, koji se iseče na kockice.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU