· · Komentari: 0
SALATA

Jeftina i osvežavajuća: JERUSALIMSKA salata košta 50 dinara!

Gotovo sve sastojke imate u frižideru, pa kada poželite da pojedete nešto lako setite se ovog recepta.

1594707558_jerusalim.jpg
Foto: A. M.

Ovo je prava letnja salata, a svi sastojci za "jerusalimsko osveženje" mogu se kupiti na našim pijacama i povoljnih su cena.

Pročitajte još: Nisu samo Japanci majstori: SUŠI može da se napravi i u SRPSKOJ kuhinji (FOTO)

Odlična večera Foto: A.M.

Sastojci:

  • 1 paradajz
  • 1 krastavac
  • 1 paprika
  • 1 manji crveni luk
  • 1 limun
  • struk peršuna
  • so, biber
  • mleveni kumin
  • maslinovo ulje

Priprema:

Ova količina povrća je dovoljna za jednu osobu. Paradajt, krastavac i paprika se iseku na kockice, pa se pomešaju. Mali crveni luk se isecka sitno, a dovoljno je iskoristiti i samo polovinu. Preko salate se iscedi limun i sve dobro pomeša. Salata se posoli i pobiberi, pa se začini kuminom i maslinovim uljem.

Pročitajte još: ZELENI tanjir koji daje ENERGIJU i dobro RASPOLOŽENJE (FOTO)

U jerusalimsku salatu neki dodaju i sitnije isečen list kupusa ili zelene salate.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.