Pogrešno korišćenje ČETKE povećava mogućnost OPADANJA KOSE

26. 08. 2020. 000000 10:20

Foto: Depozit

Većina žena povećava mogućnosti opadanja kose pogrešnim korišćenjem četke za kosu, jer prejako povlače četku kroz zamršenu kosu.

Pročitajte još: Evo kako da se ZAUVEK rešite najvećeg ženskog neprijatelja - MASNE KOSE!

Foto: Depozit

Istraživanje sprovedeno na 2000 žena pokazalo je da je četiri od 10 žena svesno da je njihov način češljanje štetan za kosu, ali samo jedna od njih četiri brine o tome. Takođe jedna od 20 žena još uvek veruje da se kosa mora dobro iščetkati pre spavanja. Petina žena ne vidi ništa loše u grubom raščešljavanju i isto toliko njih deli svoje četke sa drugim osobama. 

Pročitajte još: BIZARNO ILI NE? Ovaj novi trend je ZAPALIO društvene mreže (FOTO)

Shaun Pulfrey, stručnjak koji stoji iza češlja za otpetljavanje kose, objašnjava koliko je pravilno češljanje kose zapravo važno.

- Zabrinjavajuće je koliko žena pogrešno koristi svoju četku i oštećuje svoju kosu. Bez obzira na teksturu kose, važno je koristiti češalj koji ne čupa, ali raspetljava kosu - kaže Shauna.

Pročitajte još: Pomoću JOGURTA ubrzajte rast KOSE: OVE MASKE SU PUN POGODAK

Takođe napominje kako je važno da se za svaku radnju kod kose koristi drugi češalj, što većina žena ne zna i koristi samo jedan za sve. Iako se grubo raščešljavanje čini kao najbolji način za raspetljavanje kose, uvek je bolje koristiti nežan češalj.

- Korišćenje ispravnog češlja za kosu, pomoći će kod smanjivanja oštećenja kose i mehaničke traume. Ona je uzrokovana spoljašnjim napadačima, poput ravnanja kose i kovrdžanje kose - objašnjava Shauna.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU