DžEJMI OLIVER otkrio je TRIK SA LUKOM koji će hrani dati BOLJI UKUS: Jednostavno je i možete probati već danas

Kristina LJubisavljević

28. 08. 2020. 000000 12:30

Foto: Printscreen/You Tube/ This Morning

Naime, slavni Britanac je objasnio kako da luk učinite blažim i rešite se njegove žestine, što će dalje jelima dati finu aromu, bez gorčine ili neprijatnih mirisa.

Pročitajte još: Volite KISELE KRASTAVČIĆE: Još jedan razlog zašto bi trebalo da ih JEDEMO

- Uvek isperem iseckan luk pre kuvanja. Tako će postati blaži, a vlaga od pranja dodaje mu posebnu slatkoću tokom kuvanja - napisao je Džejmi, a ovaj trik primenio je dok je pripremao pastu sa tunom.

Džejmi je otkrio da je ovaj trik naučio od italijanske koleginice None Rosane, i da zaista daje sjajne rezultate, a pritom je toliko prost!

Pročitajte još: Pogrešno ČUVAMO BRAŠNO: Koliko god da vam je kuhinja čista ukoliko se ne prate OVI SAVETI, POKVARIĆE SE

Oštar miris i gorak ukus rezultat su sumpornih spojeva i tiosulfinata u luku, koji se pojavljuju tek kada isečete luk. Dakle, kada to učinite, luk aktivira svoj odmbrambeni saistem temeljen na sumporu, koji odbija insekte i druge životinje kako ga ne bi pojele. Upravo zato - ispiranje iseckanog luka je sjajna tehnika koja će specijalitete učiniti ukusnijim.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU