· · Komentari: 0
MDUROLIJE

Kuvari poručuju: Na DRVENOJ dasci ne smete seći ove NAMIRNICE

Da li ste razmišljali o tome koja je kuhinjska daska za sečenje bezbednija i prihvatljivija? Drvena ili plastična?

1594627447_Depositphotos_34576725_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Drvene daske su savršene za sečenje povrća, i to čvrstog, kao što je šargarepa, krompir, rotkvice, paprika, paradajz. Obavezno koristite ovu dasku, jer čvrsta drvena podloga omogućava da se povrće pravilnije iseče.

Pročitajte još: Kada pročitate šta se nalazi na dasci za sečenje i varjači, ODMAH ĆETE IH BACITI

Kulinarski stručnjaci, međutim, drvene daske ne preporučuju za sečenje piletine i drugog mesa, jer se njihovi delovi zadržavaju u sitnim pukotinama koje se teško peru.

Za povrće Foto: Depozit

Za koje namrinice je plastična daska?

Zato je plastična daska za ove namene pravi izbor. Lakša je za održavanje i čišćenje, a i praktičnija za sečenje mesa. Plastične daske ne upijaju miris baš lako, pa na njoj možete da sečete bez bojazni i crni i beli luk.

Daske redovno perite, i drvene i palstične!

I što je najvažnije, daske redovno posle upotrebe čistite, bez obzira na to od kog su materijala. Na taj način neće biti tragova zaostale hrane, a namirnice ćete bolje seči.

Kako da se testenina ne zalepi?

Po navici, većina kuva testeninu u šerpi sa puno vode i to tek kada voda proključa. Međutim, postoji i drugi način pripreme sa manje vode, a pritom se brže kuva i štedi struja.

Testeninu sipajte u plići sud, u hladnu vodu.

Testeninu stavite u plići sud, sipajte hladnu vodu samo da prekrije pastu, a zatim uključite ringlu. Stavljanjem u hladnu vodu izbegavate mogućnost da se testenina zalepi za dno suda.

Pročitajte još: Znate li kada palačinke treba okrenuti na drugu stranu? Otkrivena tajna iskusnih kuvara (Foto/Video)

Pustite da voda provri povremeno mešajući drvenom varjačom. Zavisno od vrste testenine vreme kuvanja je između sedam i deset minuta. Vodu nakon kuvanja nemojte baciti, jer možete da je iskoristite za pripremu sosa za testeninu.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.