SPANAĆ prema receptu Mornara POPAJA: Deca će tražiti još! (FOTO)

27. 09. 2020. 000000 10:40

Veoma je važno da spanać bude mlad, a lako se prepoznaje po lepoj zelenoj boji.

Ukusan Foto: A. M.

Sastojci:

  • 500 grama očišćenog spanaća
  • 2 čena belog luka
  • kapika brašna
  • malo mleka
  • so, biber
  • pavlaka

Priprema:

Spanać se očisti od peteljki i dobro opere. U šerpu se sipa voda, stavi na ringlu i kada provri ubaci se spanać. Brzo će splasnuti i varjačom se okrene, blago promeša da se brže skuva sa svih strana. Čim ovene spanać se cediljkom izvadi iz šerpe. Ocedi se i stavi na tanjir. Nožem se iseče poprečno, kako bi bio u manjim komadima.

Ne mora beli luk, ali je ukusnije.

U šerpu se sipa malo ulja, kašika brašna i sitno iseckan beli luk. Bešamel sos može da se napravi i bez belog luka, ali je neuporedivo ukusniji sa njim. Čim brašno promeni boju doda se malo mleka i uz neprestano mešanje napravi gust beli sos. POsoli se i pobiberi, a neke domaćice dodaju kašikicu šećera.

Pročitajte još: Čuli ste za SOS od VIŠANJA, a sada možete i da ga NAPRAVITE (FOTO)

U sos se sipa iseckan kuvani spanać i uz povremeno mešanje kuva desetak minuta. Spanać je ukusniji ako se doda i pavlaka i dobro promeša.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU